Головна » Статті » Новини Житомирщини

У Житомирській області почали більше виробляти ковбас, сирів і спредів

У Житомирській області почали більше виробляти ковбас, сирів і спредів

Підприємства харчової промисловості Житомирської області за січень-червень наростили обсяги виробництва порівняно із аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Індекс продукції становить 108,8% до січня-червня 2013 року. Збільшено виробництво м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого на 48,6%, виробів ковбасних на 14,7%, молока обробленого рідкого на 45,7%, молока та вершків сухих на 46%, масла вершкового на 28,9%, сирів жирних на 39,4%, спредів та сумішей жирових на 49,1%», - пише прес-служба, посилаючись на інформацію департаменту агропромислового розвитку.

У липні цього року Баранівський молокозавод після модернізації відновив роботу лінії по виробництву плавлених сирів. Нещодавно на підприємстві після реконструкції введели в експлуатацію лінію по виробництву вершкового масла. У реконструкцію виробничих приміщень молокозаводу інвестовано понад 500 тис. грн., додатково створено 6 робочих місць.

За 6 місяців поточного року на переробні підприємства надійшло 7,5 тис. т живої ваги худоби та птиці, що на 6,9% більше відповідного періоду 2013 року, та 113,8 тис. т молока і молочних продуктів (на 26,0% більше). Із загального обсягу надходжень переробні підприємства у сільськогосподарських товаровиробників закупили 7,2 тис. т живої ваги худоби та птиці (на 13,6% більше, ніж торік) та 48,7 тис .т молока та молочних продуктів (на 59,2% більше). Частка господарств населення в загальному обсязі купівлі переробними підприємствами худоби та птиці у січні-червні цього року порівняно з відповідним періодом 2013 р. зменшилася з 8,1% до 3,8%, молока – з 54,5% до 48,1%.

Категорія: Новини Житомирщини | Додав: =Caesar= (25.07.2014)
Переглядів: 672 | Теги: новини житомирщини, новини малинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Більше інформації