Головна » 2014 » Серпень » 1 » «Зелений» знову пішов угору
08:17
«Зелений» знову пішов угору

«Зелений» знову пішов угору

Зранку, 1 серпня, торги по долару на міжбанківському валютному ринку відкрилися в діапазоні 12,15-12,35 грн., Але вдень котирування піднялися до рекордного рівня - до 12,65 грн. за один $. Експерти з'ясовували, що чекає вітчизняну валюту в найближчому майбутньому.

Виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" Дмитро Боярчук розповів, що цього тижня скачки пояснюються політичною кризою в країні, пов'язаною з можливою відставкою уряду.

Вона викликала настороженість з боку МВФ та інших донорів. За прогнозами пана Боярчука, курс зміцниться після закінчення військових дій в Україні. Найоптимістичніші прогнози — 10,5 грн. за долар, але, скоріше за все, курс буде коливатися в районі 11-12 грн.

У старшого аналітика Міжнародного центру перспективних досліджень Олександра Жолудя менш пивабливі перспективи на майбутнє. Він запевняє, що курсу менше 12 грн. за долар чекати не варто.

«Багато що залежить від ціни на газ для України та бажання МВФ підтримувати нашу економіку. Якщо ціна на газ буде менше $ 400 і міжнародні організації не відмовлять в допомозі Україні, подальшого обвалу національної валюти не буде», — зазначив експерт.

Категорія: М+ Ваш консультант | Переглядів: 461 | | Теги: курс долара, малин, економіка, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Більше інформації