Головна » 2014 » Серпень » 12 » За викиди забруднюючих речовин Малинська паперова фабрика заплатила 125 тисяч гривень
10:03
За викиди забруднюючих речовин Малинська паперова фабрика заплатила 125 тисяч гривень

За викиди забруднюючих речовин Малинську паперову фабрику оштрафували, а на малинському базарі як спалювали сміття так і спалюють...

Торік у травні Державною екологічною інспекцією в Житомирській області була проведена перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства ПАТ «Малинська паперова фабрика-ВАЙДМАНН».

Про це повідомляє прес-служба екологічної інспекції у Житомирській області.

Під час перевірки був встановлений факт викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Такими діями ПАТ «Малинська паперова фабрика - ВАЙДМАНН» порушило вимоги ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», відповідальність за яку передбачена ст. 33 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Розмір збитків від викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря становить — 124,65 тис. грн. Враховуючи відмову підприємства у добровільній сплаті збитків, нанесених навколишньому середовищу, інспекція подала позов до суду щодо примусового стягнення коштів.

Рішенням Рівненського апеляційного суду позов екологічної інспекції задоволений. Збитки нанесені державі відшкодовані у повному об’ємі.

Тим часом Малинський кооперативний ринок і далі продовжує забруднювати атмосферне повітря і труїти малинчан  — у кінці кожного базарного дня працівники ринку спалюють на території базару купи сміття, зокрема й пластикові пляшки. Чого базаркомівцям платити за вивезення непотребу, коли його можна спалити й тобі за це нічого не буде. Мешканці п*ятиповерхівки, що розташована по сусідству із базаром, сотні разів зверталися зі скаргами до міського голови, ходили й до директора ринку Пащенка, телефонували в екологічну інспекцію. Проте реакції — нуль! Чому на малинський базар немає управи — ще те питаннячко...

 

Категорія: Людина і суспільство | Переглядів: 703 | | Теги: паперова фабрика, малин, новини, суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Більше інформації