Головна » 2013 » Грудень » 19 » Про «перекидки» грошей, «лакомий кусочок» та спортшколу
19:11
Про «перекидки» грошей, «лакомий кусочок» та спортшколу
Минулого четверга, 12 грудня, відбулася позачергова 39-а сесія Малинської міської ради шостого скликання. Участь у засіданні взяло 28  із 40 обраних депутатів. Вів сесію міський голова Сергій Стельмах. 
Цього разу народні обранці розглянули й ухвалили рішення із семи питань порядку денного. Першим розглянули фінансове питання, а саме «Про внесення змін до міського бюджету на 2013 рік». Міський голова Сергій Стельмах одразу наголосив, що всі зміни у бюджеті стосуються лише видаткової частини. І «перекидки» грошей робляться для того, аби всі бюджетники до Нового року отримали заробітні плати. Також головуючий повідомив, що, ймовірно, у новий рік Україна, а за нею і область, і Малин, увійдуть без бюджету. А це значить, що місто житиме за принципом «1/12». Тобто братимуть до уваги загальний показник 2013 року, ділитимуть його витрати на 12 місяців і таким чином фінансуватимуть. 

Без емоційних виступів не обійшлося, коли мова зайшла про проведення конкурсу з визначення приватного партнера для здійснення державно-приватного партнерства щодо модернізації окремих складових системи теплопостачання у Малині. Йшлося зокрема про переведення на альтернативні види палива котельні, що обслуговує першу, другу школи та ДЮСШ. Гроші на цей проект, більше двох мільйонів, виділяє американський уряд згідно з Програмою розвитку ДПП Агенства США з міжнародного розвитку (USAID). 
 
— Я не проти альтернативних джерел палива, — взяв слово депутат Микола Поліновський. — Однак у мене є ряд зауважень щодо цього проекту. Ми на 15 років невідомо кому віддаємо частину нашого майна, котельню. Іноземна фірма продаватиме малинчанам тепло і кластиме прибутки собі в кишеню, а ми ще й відшкодовуватимемо їм різницю у тарифах? А чому «Малинтеплоенерго» не відшкодовували?  Чому ми передаємо котельню іноземцям без зазначення квадратури?
 
На усі ці «чому» взявся відповідати секретар міської ради Олексій Шостак:
— У нас вже є подібний досвід роботи, тож боятися нічого. Торік за сприяння ТОВ «Арм-Електро» у міській лікарні було встановлено твердопаливний котел. Це дало змогу за опалювальний сезон зекономити близько 400 тисяч гривень бюджетних коштів. І якість послуг значно покращилася. Нині за гроші американського уряду ми підготували проектно-кошторисну документацію, зробили технічно-економічне обґрунтування. Співпраця між Малинською міською радою і іноземною компанією проходить на дуже високому рівні. Тож не можна давати задній хід. Тим паче, що всі суми, квадратні метри обговорювалися на попередніх сесіях. 
 
— Перша школа — це занадто «лакомий кусочок» для інвесторів, — наполягав на своєму Поліновський. — Вона перекривала всі збитки «Малинтеплоенерго» по місту. А що тепер матимемо? Іноземці зароблятимуть гроші, а про наше комунальне підприємство тільки писатимуть у газетах, мовляв, «Малинтеплоенерго» надає ось такі послуги і має отакенні борги.

Слово взяв міський голова Сергій Стельмах:
— По-перше, ми не відшкодовуємо різниці у тарифах «Арм-Електро» та іншим приватним фірмам. В «Арм-Електро» ми купуємо тепло на 10 відсотків дешевше, ніж у «Малинтеплоенерго». Різниця у тарифах відшкодовується лише там, де задіяне населення. І, в першу чергу, це стосується саме нашого комунального підприємства. По-друге, «Малинтеплоенерго» також може взяти участь у конкурсі, якщо знайде два мільйони гривень. Якби у малинчан були такі фінансові можливості, то ми не залучали б до нашого міста інвесторів. А самі працювали б і заробляли гроші. По-третє, якщо нас не задовольнить робота іноземців, то ми в будь-який момент можемо сказати: «До побачення, хлопці!». Діюча котельня увесь час знаходитиметься у робочому стані, тож у будь-яку мить можна буде відновити  попередній режим теплопостачання. До того ж, згідно з договором, нова котельня, вартістю понад два мільйони, буде подарована громаді. А зекономлені на опаленні кошти будуть направленні на модернізацію комунальної сфери міста. Що тут поганого? Зараз наше завдання — створити позитивний інвестиційний клімат у Малині. 
 
Після цих слів більшість народних обранців підтримала Стельмаха.  
 
Далі депутати дали згоду на ліквідацію економічно неактивних комунальних підприємств «Малинміськводоканал» та «Паперовик» через процедуру банкрутства. Міський голова повідомив, що процедуру ліквідації розпочнуть після погашення заборгованості  із виплати заробітної плати працівникам підприємств. Заборгованість виплачуватиметься коштами міської ради. За останні два роки заборгованість по заробітній платі була зменшена майже на мільйон гривень. Залишилося ще півтора мільйона. 

Наприкінці сесії до депутатів та головуючого звернувся директор Малинської ДЮСШ Йосип Кульчицький з проханням виділити гроші на потреби спортшколи. Йосип Людвигович повідомив, що нині усім відділенням ДЮСШ живеться нелегко, але найгірша ситуація у легкоатлетів. Зараз малинські спортсмени готуються до чемпіонату області, що проходитиме у наступному році, 10 січня. Однак чи зможуть наші легкоатлети поїхати на чемпіонат? Питання. У них ні форми однакової, ні взуття спеціального немає. Пара «шиповок» коштує приблизно 300 гривень. А таких пар потрібно десять. 
 
Міський голова у свою чергу порадив Кульчицькому подати звернення у письмовому вигляді. І при затвердженні бюджету у кінці 2013 або на початку 2014 року пообіцяв задовольнити прохання директора спортшколи.
Переглядів: 741 | | Теги: грошей, спортшкола, Про «перекидки», «лакомий кусочок» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Більше інформації