Головна » 2013 » Грудень » 19 » Незвичайні таланти найзвичайнісінького Андрійка
19:38
Незвичайні таланти найзвичайнісінького Андрійка
У передостанньому номері «ЗВ» 2013 року хочеться розповісти про незвичайні таланти зовсім звичайного, сором’язливого, скромного, доброго і напрочуд здібного хлопчика, п’ятикласника ЗОШ №6 Андрійка Кисельова (на фото). 
Про його жагу до навчання знає уся школа. Андрійко постійний учасник і переможець шкільних конкурсів, міських, обласних олімпіад. Коли мама хлопчика Катерина Юріївна під час зустрічі дістала з сумки усі похвальні листи, дипломи, грамоти свого сина, то я очам не повірила: невже у п’ятикласника може бути стільки відзнак та нагород?
 
— І це ще не все, — побачивши моє здивування, з гордістю зауважила жінка. — Вдома є кубки та медалі.
 
Практично від самого народження книжка для Андрійка стала такою ж необхідною, як скрипка для музиканта. Мама хлопчика багато працювала, щоб прогодувати родину, тож часу для занять із дитиною було обмаль. Часто єдиними іграшками та друзями Андрійка були лише книжки. На їх придбання Катерина Юріївна витрачала значну частину заробленого. І не даремно. Жінка розуміла, що навряд чи їй самій, без чоловіка, колись вдасться назбирати грошей для навчання сина в інституті. Тож єдина надія, що Андрійко у майбутньому стане студентом престижного навчального закладу, лише на знання. 
 
— І сама часом дивуюся здібностям Андрійка, — говорить Катерина Юріївна. — Я майже не займалася із ним. Бувало, тільки покажу, що робити і як робити, та й біжу на город чи по господарству поратися. А Андрійко все сидить над книжкою. Потім купила синові диски «Уроки тітоньки Сови», так та тітонька Сова усьому й навчила сина. У перший клас дитина пішла «озброєна» знаннями: і рахувати добре вмів, знав усю табличку множення, читав, писав. 
 
Із фінансами завжди було сутужно, але не шкодувала грошей на різні прописи, енциклопедії, розмальовки, бліц-тести. Приходжу на базар і прошу у продавчині привезти для сина якусь особливу літературу, розвиваючу. 
 
Коли запитала в Андрійка, в які ігри він найбільше полюбляє грати, то почула у відповідь: «Найбільше люблю читати». Хлопчикові до вподоби твори Всеволода Нестайка «Одиниця обману», «Незвичайні пригоди в лісовій школі». Найулюбленіші шкільні предмети Андрійка — математика та англійська. У майбутньому п’ятикласник мріє стати вчителем англійської мови. Любов до іноземної дитині прищепили вчителі Олеся Олександрівна Яковенко та Олена Володимирівна Прус. 
 
Андрійко любить навантажувати не лише свій мозок, а й свої рученята. А вони в хлопчика  дійсно «золоті». Не даремно кажуть: талановита людина талановита в усьому. Андрійко неодноразово ставав переможцем конкурсу «Таланти твої, школо!». Його роботи з ниток та сірників були визнані одними з найкращих. І це при тому, що дитина не відвідує ніяких гуртків, а займається самостійно, черпає знання з книжок «Все своїми руками», «Поделки из спичек». Також Андрійко продовжив справу своєї матусі — він колекціонує значки, календарики, монети, закладки для книжок, пазли.
 
Три роки поспіль п’ятикласник займає перші місця в обласних конкурсах із української мови імені Петра Яцика. Щороку бере участь у республіканських конкурсах. Цьогоріч хлопчик заслужено був визнаний учнем 2013 року та ерудитом 2013 року. 
 
Звичайно, сьогодні багато чого залежить від наповнення гаманця. Але хочеться вірити, що для дійсно талановитих дітей будуть відкриті усі дороги і відчинені двері усіх найкращих навчальних закладів країни. Саме за такими хлопчиками й дівчатками майбутнє нашої держави. Заглядаючи в допитливі й такі не по роках розумні очі Андрійка, сказала йому: «Вір у себе, дитино! Сьогодні, аби пробитися у житті, ще й сміливість потрібна, рішучість, наполегливість і, звичайно, здоров’я. Вір у себе, Андрійко, і тобою гордитимуться не лише мама, вчителі, однокласники. Тобою гордитиметься уся країна».

Мабуть, саме таке бажання щороку у Новорічну ніч загадує і Катерина Юріївна. Як на мене, то найголовніше у своєму житті вона вже зробила — гарно виховала сина, навчила його розпізнавати добро і зло, допомагати ближньому і вірити у справедливість… Їй вже є ким пишатися.
Переглядів: 679 | | Теги: найзвичайнісінького, таланти, Незвичайні, Андрійка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Більше інформації