Головна » 2014 » Липень » 11 » Із сесії районної ради
12:39
Із сесії районної ради

Із сесії районної ради

На 32 позачергову сесію Малинської районної ради, що пройшла 11 липня, прибуло 32 із 54 депутатів. Цього дня народні обранці на чолі з головою райради Миколою Савченком мали розглянути три питання плюс «різне».

Така терміновість проведення сесії пояснювалася тим, що, в першу чергу, потрібно було негайно надати згоду на спрямування у 2015 році бюджетних коштів на охорону здоров’я у вигляді міжбюджетного трансферту бюджету Малинської міської ради для виконання делегованих повноважень по медичному обслуговуванню населення, що проживає у Малинському районі.

Під час розгляду даного питання згадали й про горезвісну недобудову — лікарню у Чоповичах.

 За словами головуючого Миколи Савченка, нині приміщення лишилося без сторожів, і його можуть розібрати по цеглині, як це сталося, приміром, із славнозвісним гігантом «Прожектором».

Друге питання порядку денного стосувалося внесення змін до районного бюджету на 2015 рік. Доповідач повідомила, що з обласного бюджету до районного надійшло 29 тисяч 177 гривень. Ці гроші мають розподілити між навчальними закладами Федорівки, Луків, Ксаверова, Пиріжок, Чопович.

У цьому питанні знову ж таки продовжили обговорювати долю лікарні у Чоповичах. Головуючий повідомив депутатів, що з резервного фонду на охорону медичного закладу направлено 50 тисяч гривень.

Варто зазначити, що гроші на охорону чоповицької лікарні виділяють щороку. І скоро, складається враження, загальна сума виділених коштів наблизиться до вартості самої недобудови. А от доводити до логічного завершення лікарню, схоже, так ніхто й не збирається. Певно, чекають до нових виборів, аби було на чому піаритися і що людям обіцяти. Нині багато говорять про те, що кращий варіант зберегти приміщення лікарні у Чоповичах — це продати його, знайти інвестора. Інакше — діло труба…

У третьому питанні порядку денного говорили про внесення змін до районної Програми відпочинку та оздоровлення дітей Малинського району на 2012-2015 роки. На придбання путівок було виділено 32 тисячі гривень. Цьогоріч відпочиватимуть за державні кошти не лише діти-сироти та діти з малозабезпечених та кризових сімей, а й діти учасників бойових дій, котрі брали участь в антитерористичній операції. А також діти, які постраждали від надзвичайних ситуацій в Донецькій, Луганській областях, АР Крим, Севастополі.




 

Категорія: Політична кухня | Переглядів: 405 | | Теги: Політика, цікаве, малин, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Більше інформації